Uzený tempeh s fazolemi a cizrnou

Uzený tempeh s fazolemi a cizrnou

Už jste místo masa ochutnali náš uzený tempeh? Nejlepší je v kombinaci s fazolemi a cizrnou. Uvěříte, až ho vyzkoušíte!

  • Doba přípravy: 30 minut

Ingredience

Postup

  1. Luštěniny si uvaříme dle návodu v osolené vodě. Po uvaření propláchneme studenou vodou.
  2. Najemno nakrájenou cibuli restujeme dozlatova na olivovém oleji (cca 2 min.), po zezlátnutí přidáme papriku nakrájenou na širší nudličky a chilli papričku nakrájenou na kolečka a restujeme (cca 1 min.).
  3. Přidáme nakrájený stroužek česneku a mletou sladkou papriku (cca 1 polévkovou lžíci). Restujeme (cca 1 min.) a poté přidáme drcená rajčata. Osolíme, opepříme dle chuti a přivedeme k mírnému varu.
  4. Přidáme luštěniny a nakrájený uzený tempeh a necháme provařit (cca 10 min.).
  5. Na závěr přidáme nahrubo nasekanou snítku čerstvého koriandru.
  6. Podáváme s čerstvým kváskovým chlebem.
  • Bio
  • Vhodné pro vegetariány