Slané koláčky s rajčaty a mozzarellou

Neobvyklé mrkvové těsto udělá z obyčejných koláčků opravdovou delikatesu. Náplň můžete obměňovat podle své fantazie a díky tomu okouzlit nejen nečekanou návštěvu, ale i vaše děti, když jim budete připravovat svačinu do školy.

Slané koláčky s rajčaty a mozzarellou
4.7 / 5


Pečení: 30 minut
Příprava: 30 minut

Jednoduchá příprava

 
Sdílejte na

12. září 2018 06:46

Sdílejte na

Ingredience

Na korpus:

  • 3 vejce
  • 80 ml olivového oleje
  • 180 g najemno nastrouhané mrkve
  • 150 g ovesných vloček Nature’s Promise
  • 200 g hladké mouky
  • ¼ lžičky kurkumy
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky himalájské soli

 

Náplň:

  • 2 vejce
  • 125 g mozzarelly
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 50 g cheddaru
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (např. šalvěj, estragon, tymián)
  • špetka kurkumy
  • sůl

Doporučujeme

  • Nature’s Promise Bio ovesné vločky

K dostání ve vybraných prodejnách Albert.

Postup

1 Vejce s olivovým olejem dáme do mísy a v robotu nástavcem typu K rozmícháme. Přidáme mrkev, rozmixované ovesné vločky, mouku, kurkumu, prášek do pečiva a sůl.

 

2 Formičky na tartaletky si vymažeme důkladně máslem a plníme je vzniklým těstem. Pečeme na 170 stupňů 15 minut.

 

3 Mezitím si připravíme náplň. Smícháme vejce, mléko, nasekané bylinky, nastrouhanou mozzarellu a cheddar. Ochutíme kurkumou a solí. Rajčátka si rozkrojíme napůl.

 

4 Upečené tartaletky plníme náplní a nakonec ozdobíme půlkami cherry rajčátek. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.

12. září 2018 06:46

Sdílejte na
Komentáře