Pečený losos s chilli a medem

Pečený losos s chilli a medem

Losos patří mezi nejzdravější druhy ryb na světě, takže by to chtělo dopřát si ho alespoň dvakrát týdně. Co tentokrát vyzkoušet náš nevšední recept? Že jste ho s chilli a medem ještě nejedli?

  • Doba přípravy: 30

Ingredience

Postup

  1. Chilli papričku rozkrojíme napůl, zbavíme se semínek a následně nakrájíme nadrobno.
  2. Do misky nalijeme med, šťávu z citronu, přidáme chilli papričku a vše důkladně promícháme.
  3. Filety z lososa osolíme a potřeme připravenou směsí. Filety vložíme do zapékací mísy předem vymazané Nature’s Promise bio sezamovým olejem.
  4. Lososa přelijeme zbytkem směsi a pečeme cca 12 minut v troubě předehřáté na 190°.
  5. Mezitím si připravíme přeliv z kaparů. Polovinu kaparů nasekáme, zbytek necháme v celku. Na pánvičku vlijeme celou smetanu, prohřejeme na mírném ohni a přidáváme kapary. Smetanu přivedeme téměř k varu, následně přidáme citronovou šťávu a dále již nevaříme. Do hotového přelivu přidáme nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem.
  6. Hotové filety z lososa položíme na talíř a přelijeme kaparovým přelivem.
  7. TIP: Lososa doporučujeme podávat s opečenými bramborami.
Najít nejbližší prodejnu