Ovesný mug cake

Ovesný mug cake

Mug cake je jednoduché pečení v hrníčku. Stačí zapéct naše ovesné vločky s tím, co máte rádi, a snídaňový zázrak je na světě!

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Počet porcí: 1

Postup

  1. Do hrnku, ve kterém budete mug cake připravovat, vložte dobře rozmačkaný banán, vločky a 1 celé vejce. Pro jemnější chuť doporučujeme vločky předem rozmixovat v mixéru.
  2. Vše dobře promíchejte, dokud nevznikne vláčné těsto, které by mělo sahat cca do ¾ hrnku – po upečení nabude. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte vodu. Naopak v případě příliš tekutého těsta přidejte vločky.
  3. Dejte péct do předehřáté trouby na 230 °C přibližně na 12–15 minut.
  4. Po upečení doporučujeme mug cake dozdobit ovocem, oříšky, nastrouhanou čokoládou a přelít javorovým sirupem. Fantazii se však meze nekladou, podávat tuto rychlou snídani můžete prakticky s čímkoliv, na co máte chuť.
  • BIO
Najít nejbližší prodejnu