Bezlepkové linecké cukroví z pohankové mouky

Bezlepkové linecké cukroví z pohankové mouky

Křehké linecké cukroví trochu jinak! Vyzkoušejte na pečení naši bio pohankovou mouku, která je přirozeně bezlepková a sladkému pečivu dodá jemnou oříškovou chuť.

  • Doba přípravy: 60 minut

Postup

  1. Smíchejte mouku s cukrem a nastrouhanou kůrou z citronu.
  2. Studené máslo nakrájejte na kostičky a spolu se žloutky vmíchejte do moučné směsi. Vypracujte hladké těsto.
  3. Zabalte do fólie nebo mikrotenového sáčku a uložte na 30 minut do lednice.
  4. Mezitím předehřejte troubu na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  5. Těsto rozválejte na 2–3 mm tenkou placku a vykrajujte libovolné tvary. Pečte 10 minut.
  6. Nechte vychladnout a plňte oblíbeným džemem nebo povidly. Nakonec zlehka poprašte moučkovým cukrem.
  7. Tip: Před pečením můžete těsto potřít rozšlehaným žloutkem a posypat sekanými ořechy a třtinovým cukrem Nature’s Promise.
Najít nejbližší prodejnu