
Domácí perníčky
Vyhýbáte se laktóze? Upečte si voňavé vánoční perníčky z našeho bezlaktózového másla. Na chuti žádný rozdíl nepoznáte.
- Doba přípravy: přes 60 minut
- Počet porcí: 3 plechy
Ingredience
- Těsto:
- 1 lžička skořice
- 1 lžička mletého anýzu
- 1 lžička mletého badyánu
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 500 g hladké mouky Nature’s Promise
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 prášek do perníku
- 2 vejce Nature’s Promise
- 100 g medu
- 40 g bezlaktózového másla Nature’s Promise
- citronová kůra
- Poleva:
- 250 g moučkového cukru
- 2 bílky
- 1 lžička škrobu
- 1 lžička citronové šťávy
Postup
- Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto.
- Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
- Před pečením nechte těsto změknout v pokojové teplotě a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
- Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C.
- Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby – perníčky budou krásně lesklé.
- Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
- Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou; řídkou zahustěte dalším cukrem.