Domácí perníčky

Domácí perníčky

Vyhýbáte se laktóze? Upečte si voňavé vánoční perníčky z našeho bezlaktózového másla. Na chuti žádný rozdíl nepoznáte.

  • Doba přípravy: přes 60 minut
  • Počet porcí: 3 plechy

Ingredience

  • Těsto:
    • 1 lžička skořice
    • 1 lžička mletého anýzu
    • 1 lžička mletého badyánu
    • 1 lžička mletého hřebíčku
    • 500 g hladké mouky Nature’s Promise
    • 200 g moučkového cukru
    • 2 lžíce holandského kakaa
    • 1 prášek do perníku
    • 2 vejce Nature’s Promise
    • 100 g medu
    • 40 g bezlaktózového másla Nature’s Promise
    • citronová kůra
  • Poleva:
    • 250 g moučkového cukru
    • 2 bílky
    • 1 lžička škrobu
    • 1 lžička citronové šťávy

Postup

  1. Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto.
  2. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
  3. Před pečením nechte těsto změknout v pokojové teplotě a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C.
  5. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby – perníčky budou krásně lesklé.
  6. Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
  7. Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou; řídkou zahustěte dalším cukrem.
Najít nejbližší prodejnu