Luštěninový salát

Luštěninový salát

Inspirace nabitá minerály! Tento zdravý luštěninový salát vyvážených chutí vás bude náramně bavit.

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 200 g čočky beluga
  • 200 g červené čočky
  • 200 g cizrny
  • 200 g quinoy
  • 200 g ředkviček
  • 50 g jarní cibulky
  • 1 střední červená cibule
  • hrst sekané petržele
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • Zálivka:
    • šťáva z půlky citrónu
    • lžíce vinného octa
    • 5 lžic olivového oleje
    • sekaná petrželka
    • sůl a pepř

Postup

  1. Luštěniny a quinou uvařte dle návodu do měkka.
  2. Po vychladnutí vše smíchejte dohromady, přidejte rozpůlená cherry rajčátka, jemně nasekanou jarní cibulku, na tenké půlměsíčně krájenou červenou cibuli a hrst petržele.
  3. V hmoždíři rozdrťte římský kmín, přidejte k salátu a jemně promíchejte. Smíchejte ingredience na zálivku, salát přelijte a opět jemně promíchejte. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  4. Tip: Luštěniny a quinou uvařte na skus, aby byl salát svěží a příjemně křupavý. V salátu bude dobře chutnat i mletá skořice. Pokud ji máte rádi, nebojte se ji vyzkoušet.


CLOSE
CLOSE