Křehké vánoční cukroví

Křehké vánoční cukroví

Jedna z věcí, které na Vánocích všichni milujeme, je cukroví. To doma a s láskou dělané nám samozřejmě osladí sváteční dny úplně nejvíc! Přihodíte letos ke svým oblíbeným druhům i náš křehký a voňavý recept?

  • Doba přípravy: 60 minut
  • Počet porcí: 20–30 sušenek

Ingredience

Postup

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu odležet v lednici. Následně z těsta vyválíme cca 3–5 mm vysoký plát a vykrajujeme cukroví.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem zhruba 8 minut.
  3. Teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru.
  4. TIP: Zkuste do části těsta přidat např. pomerančovou kůru.
Najít nejbližší prodejnu