Jáhlové muffiny

Hledáte ideální dezert na podzim? Zkuste třeba naše jáhlové muffiny. Kombinace jablek, hrušek a skořice jim dává tradiční chuť českých dobrot, jaké dělaly už naše babičky. Jáhly pak zase neobvyklou texturu a chuť.

Jáhlové muffiny
4.2 / 5


Pečení: 13 minut
Příprava: 30 minut

Jednoduchá příprava

 
Sdílejte na

19. září 2018 10:07

Sdílejte na

Ingredience

  • 160g jáhel Nature’s Promise
  • 280g celozrnné špaldové mouky Nature’s Promise
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 banán Nature’s Promise
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 170 g medu
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce Nature’s Promise
  • 2 jablka
  • 1 hruška

Doporučujeme

  • Nature’s Promise Bio jáhly
  • Nature’s Promise Bio špaldová mouka
  • Nature’s Promise Bio čerstvé vejce
  • Nature’s Promise Bio banány

K dostání ve vybraných prodejnách Albert.

Postup

1 Troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečícím papírem, na který nasypte jáhly. Pečte 13 minut a občas promíchejte, aby se opekly ze všech stran.

 

2 Opečené jáhly vyjměte z trouby a nechte lehce zchladnout.

 

3 Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pusťte se do přípravy těsta.

 

4 V míse smíchejte špaldovou mouku, opečené jáhly, kypřící prášek, skořici, špetku soli a vše promíchejte.

 

5 V mixéru rozmixujte banán, vejce, olej, mléko a med. Vzniklou směs vlijte do suché směsi. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily a vzniklo hladké těsto.

 

6 Jedno jablko a hrušku zbavte slupky, jádřinců a nakrájejte na malé kostičky, které vmíchejte do těsta.

 

7 Těsto vlijte do připravené formy na muffiny vyložené papírovými košíčky.

 

8 Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ozdobte jimi těsto.

 

9 Pečte do zezlátnutí 13 minut.

 

Tip: Jablky a hrušky můžete zaměnit třeba za švestky nebo borůvky.

19. září 2018 10:07

Sdílejte na
Komentáře