Hrníčková rybízová bublanina

Hrníčková rybízová bublanina

Nevíte, co s načesaným rybízem? Mrkněte na náš domácí recept na rybízový koláč. Komu by se s touto červenou dobrotou nechtělo do pečení?! Mňam!

  • Doba přípravy: 60 minut

Ingredience

  • 4 vejce Nature’s Promise – žloutky a bílky zvlášť
  • 1 hrnek (objem 250 ml) hladké mouky Nature’s Promise
  • 1 hrnek polohrubé mouky Nature’s Promise
  • 1 hrnek cukru krupice – můžete použít také kokosový cukr Nature’s Promise
  • 1/2 hrnku polotučného mléka Nature’s Promise
  • 1/2 hrnku sezamového oleje Nature’s Promise
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • máslo Nature’s Promise na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy
  • čerstvý červený rybíz

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C, vymažte plech nebo zapékací formu, ve které budete bublaninu péct, máslem a vysypte polohrubou moukou.
  2. Oddělte si zvlášť žloutky a bílky (vejce by měla být nejlépe pokojové teploty).
  3. Samostatné žloutky společně s oběma cukry vyšlehejte do pěny.
  4. Smíchejte obě mouky s práškem do pečiva, dochuťte špetkou soli a vmíchejte do vytvořené pěny. Následně přidejte mléko a olej a vše promíchejte do konzistentní směsi.
  5. Nyní si připravené bílky vyšlehejte do pevného sněhu.
  6. Sníh z bílku pak opatrně vmíchejte do připraveného těsta.
  7. Připravený plech nebo zapékací formu vylijte těstem a posypejte rybízem.
  8. Vložte do trouby a nechte péct zhruba 45 minut na 170 °C.
Najít nejbližší prodejnu