Houbové rizoto

Houbové rizoto

Také patří rizoto k vašim oblíbeným večeřím? Vyzkoušejte tentokrát houbové... s naším receptem ho zvládnete naprosto hravě!

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

Postup

  1. V hrnci rozehřejte 3 lžíce bezlaktózového másla Nature’s Promise, popřípadě bio dýňového oleje, a doměkka poduste cibuli a česnek. Přisypte rýži a důkladně promíchejte, aby se hezky obalila. Následně přidejte víno a nechte vařit dvě až tři minuty, aby se vypařil alkohol.
  2. Snižte teplotu, přilijte 1 dcl vývaru a přiveďte k varu. Rýži míchejte a trochou vývaru podlijte vždy, když se tekutina téměř vyvaří, až do chvíle, kdy je rýže al dente (na skus) a konzistence krémová. Část vývaru si ponechte stranou.
  3. Mezitím v pánvi rozehřejte další lžíci bezlaktózového másla Nature’s Promise / bio dýňového oleje a přidejte žampiony či houby, které v pánvi podusíte. Houby osolte a opepřete. Nakonec je podušené přidejte do rýže s celým zbytkem vývaru. Celou směs promíchejte a nechte pár minut společně prohřát. Nakonec přidejte část parmazánu a dobře promíchejte, aby se rozpustil.
  4. Rizoto podávejte posypané zbytkem parmazánu a dozdobte nadrobno nasekaným rozmarýnem
  • BIO
Najít nejbližší prodejnu