Gratinovaný lilek

Voňavý letní recept si připravte dopředu a vezměte s sebou třeba na víkend na chalupu.

Gratinovaný lilek
4.2 / 5


Pečení: 20 minut
Příprava: 20 minut

Jednoduchá příprava

 
Sdílejte na

27. června 2018 08:43

Sdílejte na

Ingredience

  • 2 lilky
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 150 ml zakysané smetany bez laktózy Nature’s Promise
  • 3 snítky hladkolisté petržele
  • 3 snítky bazalky
  • 70g parmezánu

 

Rajčatová omáčka:

  • 1 plechovka krájených rajča
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky bazalky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl, pepř
Nature's Promise produkty

Doporučujeme

  • Nature’s Promise Zakysaná smetana bez laktózy
  • Nature’s Promise Třtinový cukr

K dostání ve vybraných prodejnách Albert.

Postup

1 Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.

 

2 V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.

 

3 Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.

 

4 Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.

 

5 Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.

 

6 Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.

27. června 2018 08:43

Sdílejte na
Komentáře