Domácí chléb ze zakysané smetany

Domácí chléb ze zakysané smetany

Také v kuchyni rádi zkoušíte nové věci? Pokud ano, máme pro vás malý tip, jak vylepšit váš domácí chléb.

  • Doba přípravy: 60

Ingredience

Postup

  1. Připravíme kvásek ze 150 g žitné chlebové mouky Nature’s Promise, 30 g žitného kvásku a 120 ml vlažné vody. Vše smícháme, zakryjeme a necháme v teplé místnosti kynout asi 12 hodin.
  2. Do vykynutého kvásku přidáme zbytek vody (330 ml), 150 g žitné chlebové mouky Nature’s Promise, 400 g pšeničné chlebové mouky Nature’s Promise, 80 g zakysané smetany Nature’s Promise a ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple 2–3 hodiny kynout.
  3. Vykynuté těsto lehce propracujeme, uděláme z něj kulatý bochník a jemně ho oválíme v mouce.
  4. Takto připravený bochník necháme opět kynout v teple další hodinu až dvě.
  5. Vyhřejeme troubu na 250 °C a na dno dáme menší hrnec s horkou vodou.
  6. Vykynutý chleba opatrně vykulíme na plech s pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 250 °C cca 15 minut. Následně teplotu snížíme na 200 °C a pečeme ještě cca 40–45 minut.
Najít nejbližší prodejnu