Domácí chléb s jarní cibulkou a semínky

Domácí chléb s jarní cibulkou a semínky

Provoňte si domov čerstvým domácím chlebem, upečeným z naší bezlepkové směsi na pečení.

  • Doba přípravy: příprava těsta 30 minut

Ingredience

  • 15 g sušeného droždí
  • 500 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru krupice
  • 750 g NP směsi na pečení
  • jarní cibulka (zelená část)
  • 60 g dýňových semínek
  • 70 g lněných semínek
  • 35 g opražených sezamových semínek
  • 2 ½ lžíce octa
  • tuk na vymazání formy
  • sůl na dochucení

Postup

  1. Vymažte formu, ve které budete péct chleba. Doporučujeme použít bochníkovou formu.
  2. Droždí rozpusťte v 250 ml vlažné vody, přidejte cukr krupice. Směs nechejte na teplém místě cca 10 minut stát, dokud se na hladině nezačne tvořit pěna.
  3. Mouku promíchejte se všemi uvedenými surovinami (část sezamových a dýňových semínek si nechte na posypání), přidejte zapracovaný kvásek, vlijte zbylou část vlažné vody (250 ml) a rozpracujte na vláčné těsto.
  4. Následně těsto nechejte minimálně hodinu kynout v připravené formě na chleba do té doby, než těsto zdvojnásobí objem. Posypte zbylými sezamovými a dýňovými semínky.
  5. Troubu předehřejte na 200 °C. Chléb ve formě pečte 15 minut, následně snižte teplotu na 180 °C a pečte zhruba 45 minut. Vyklopte z formy a pečte dalších 20 minut na plechu.
  6. Hotový chleba poznáte tak, že zní při poklepání dutě.
  • BEZ LEPKU